Vitesse reageert op aantijgingen: "Informatie bij ons niet bekend"

Vitesse heeft gereageerd op de aantijgingen van The Guardian van woensdagmiddag. De Arnhemse voetbalclub stelt zich altijd goed opgesteld te hebben tegenover de KNVB en dat 'de informatie waarop het artikel is gebaseerd niet bij de club bekend was'. 

"Vitesse heeft in de genoemde periode agiostortingen ontvangen van de houdstermaatschappij boven de club, hetgeen ook blijkt uit alle gepubliceerde jaarverslagen. Deze houdstermaatschappij werd, zoals The Guardian schrijft, gefinancierd door Marindale Trading Limited. De heer Chigirinskiy is de (enige) uiteindelijke belanghebbende van Marindale Trading Limited, hetgeen blijkt uit de officiële documenten die onderdeel zijn geweest van de onderzoeken. Vitesse had geen kennis van de wijze waarop deze vennootschap werd gefinancierd. Vitesse heeft zelf ook geen leningsovereenkomst en gehad", zo stelt de club op zijn website.

Onderzoeken

Ook schrijft Vitesse dat het de KNVB meerdere onderzoeken heeft laten doen naar de banden met Chelsea: "Uit die onderzoeken is gebleken dat er geen feiten naar voren zijn gekomen die in strijd zijn met de regels van de KNVB en de UEFA."

"Er is destijds geconcludeerd dat Vitesse partijen steeds correct en volledig heeft geïnformeerd over het eigendom en de juridische structuur van de club, dat de juridische structuur van Vitesse in lijn is met de regelgeving van de KNVB en dat geen derde partij zeggenschap had in de club. Dit wordt tevens bevestigd door een vertegenwoordiger van Chelsea in het artikel", zo eindigt Vitesse.

Woensdagmiddag bracht The Guardian naar buiten dat Roman Abramovich in het geheim 117 miljoen geleend heeft aan de Arnhemmers. Verder werd duidelijk dat dit geld via belastingparadijzen naar de voetbalclub gesluisd werd.