Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en NEC; verrassend?

De laatste keer dat Feyenoord de KNVB Beker won was in 2018. De Dennenappel was toen van goud. Het was namelijk de honderdste keer dat de cup werd uitgereikt door de KNVB en dus werd er een speciale variant van gemaakt. De vraag is of Feyenoord tegen NEC er in slaagt weer de KNVB beker te winnen en met welke spelers. Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en NEC.

Timon Wellenreuther staat in het doel, dat sowieso. Arne Slot maakte in de aanloop naar de KNVB beker finale al ruimschoots van tevoren bekend dat de Duitser de voorkeur krijgt boven Justin Bijlow, die wel weer is teruggekeerd van een blessure. Mogelijk moet Slot op het middenveld wel wat puzzelen. 1908.nl berichtte eerder dat Mats Wieffer in aanloop naar de bekerfinale geblesseerd is afgehaakt tijdens de training. Zijn meespelen van de middenvelder is 'hoogst onzeker'. Ramiz Zerrouki lijkt in dat geval de meest logische vervanger voor Wieffer.

Calvin Stengs en Quinten Timber kunnen sowieso rekenen op een plaats op het middenveld en voorin kiest Slot voor Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão.

Voor NEC-trainer Rogier Meijer staat zijn elftal nagenoeg wel vast met Jasper Cillessen onder de lat. Roefs verving Cillessen nog wel in de halve finale tegen SC Cambuur (1-2 na verlenging), maar de 65-voudig Oranje-international is tegen Feyenoord een zekerheid. Bart van Rooij start waarschijnlijk ook in de basis waar Lasse Schöne zoals het er naar uit ziet genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Opstelling Feyenoord KNVB beker finale

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Stengs, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

Opstelling NEC KNVB beker finale

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper, Chery; Sano, Ogawa, Hansen.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt