Modrić kijkt op tegen Oranje: "Nederland heeft een fantastisch elftal"

Luka Modrić speelt woensdagavond met Kroatië in de halve finale van de UEFA Nations League tegen het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder is trots op zijn ploeg tot dusver en droomt van een eindzege in deze relatief nieuwe competitie.

Modrić is 37 jaar, maar dat vormt absoluut geen belemmering. "Ik voel me goed, zowel fysiek als mentaal. Dat is het belangrijkste. Ik heb geen geheim, en als ik een geheim zou hebben, zou ik het niet vertellen. Ik geniet gewoon van wat ik doe. Ik hou van voetbal, het is mijn leven. Ik doe er nog altijd alles voor. Die liefde is het belangrijkst", zegt de Real Madrid-ster in gesprek met NOS.

De captain van de Oranje-opponent heeft een bomvolle prijzenkast, maar dat is enkel in clubverband. Hij droomt met zijn ploeg van het zegevieren in de Nations League. "Het is al een groot succes voor ons dat we bij de laatste vier zitten. Het is niet makkelijk om zover te komen. We zaten in een moeilijke poule met Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Uiteindelijk hebben we met geweldig spel de Final Four bereikt."

Oranje

Het eerste obstakel is Oranje in de halve finale. Bij winst of verlies wacht zondag nog een duel tegen Italië of Spanje. "Nu zijn we hier met het doel om te winnen. We spelen tegen Nederland. Dat is een fantastisch elftal. De andere twee ploegen zijn ook topteams. Het wordt moeilijk, maar we zijn er klaar voor. We willen winnen, we zijn zeer enthousiast en hebben vertrouwen. Het is ons doel om te winnen, dat zou ongelofelijk zijn", besluit hij.