Vaessen over zijn herstel: "Droomde dat ik een hartaanval kreeg"

Etienne Vaessen keerde tegen Go Ahead Eagles weer terug onder de lat van RKC Waalwijk, nadat hij in de slotfase van het duel tegen Ajax akelig in botsing kwam met Brian Brobbey. De goalie keept vanaf nu met een helm en vertelt openhartig over zijn herstelperiode.

Een preventieve reanimatie zorgde voor gemengde reacties, maar Vaessen is dankbaar en benadrukt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad nogmaals. "Sommige mensen zeggen dat de arts niet hoefde te reanimeren. Dat is onzin. Al had hij mijn borstkas gebroken; ik ben blij dat hij het heeft gedaan", begint hij.  "Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor."

Het waren hele zware weken en vooral de beginfase na de botsing met de Ajax-spits was zwaar. "Ik was een soort zombie, was helemaal niet mezelf. Na een paar dagen ben ik de beelden van het moment zelf terug gaan kijken op mijn telefoon. Ik moest het gewoon zien. Er is een foto dat de arts mij aan het reanimeren is, daar heeft hij zijn handen op mijn borst." 

"Ik weet dus zelf niks meer van dat moment, maar die foto kwam ’s nachts de hele tijd terug. Ik sliep heel slecht. Ik droomde telkens dat ik out zou gaan of een hartaanval kreeg", aldus de openhartige sluitpost, die therapie ging volgen om dat tegen te gaan. "Ik heb EMDR-therapie gehad, waarbij ik dat beeld voor me had. Ik had er ook heel erg moeite mee dat iedereen me zag als die keeper die gereanimeerd werd. Mede door die therapie denk ik nu: het boeit me niet wat mensen denken, ik ga ervoor", klinkt het tot slot.