Ajax-sterkhouder weigert (voorlopig) zijn contract te verlengen: "Geld speelt zeker een rol"

Noussair Mazraoui is dit seizoen één van de uitblinkers bij Ajax, maar de 23-jarige rechtsback beschikt over een aflopend contract en kan zodoende in de zomer gratis vertrekken. Zelf onthult hij in gesprek met Voetbal International wat het voornaamste struikelblok is: geld. 

"Het duurt langer dan ik dacht. Maar dat komt ook doordat ik een tijdje zonder zaakwaarnemer zat. Sinds kort heb ik Mino Raiola als zaakwaarnemer en de gesprekken kunnen nu met hem verder worden opgepakt. Geld speelt zeker een rol. Ik doe er niet geheimzinnig over. Als je als speler zeventien jaar bij een club speelt, wil je op alle vlakken een bepaalde waardering voelen. Dat betreft dan ook het financiële verhaal."

"Dan zijn we snel akkoord"

Toch verwacht de back dat het snel rondkomt: "Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit. Maar zolang we nog niet op dat punt zijn aanbeland, weet je gewoon niet wat de toekomst brengt. Daar zijn zo veel voorbeelden van. Maar iedereen weet mijn gevoel bij Ajax. Ik hou van de club, ik hou van de supporters, ik hou van alle mensen hier. Dat staat ook los van mijn contractsituatie."

Feyenoord-doelman vertrekt