Elia haalt uit naar Troost: "Alsof ik een of andere zwerver ben"

Eljero Elia wil na dit seizoen na 3 jaar weg bij Istanbul Başakşehir. Toen de oud-Feyenoorder dit bij het bestuur aangaf, werd hij meteen niet meer opgenomen in de selectie.  ''Ik wil gewoon weer genieten van het voetballen en voor veel fans spelen", zegt Elia op de website van VTBL

Feyenoord

In de zomer gooide zijn zaakwaarnemer een balletje op bij Feyenoord voor een eventuele terugkeer. "Ik wil niet mijn liefde voor Feyenord laten belemmeren door één iemand omdat hij niet netjes heeft gehandeld. Feyenoord is een mooie club, FC Twente ook. En ik kom natuurlijk uit Den Haag..." 

Niet netjes

"Ik vond het niet netjes wat die Kroos of hoe heet hij ook alweer..  (Troost, redactie) heeft gedaan. Mijn zaakwaarnemer had gevraagd wat de opties zouden zijn als Elia terug naar Feyenoord zou kunnen komen." Vertrouwelijk. "Vraag was of Feyenoord daar open voor stond. En dat bracht hij vervolgens naar buiten. Dat Feyenoord geen interesse had in Elia en voor de jeugd zou kiezen."

Zwerver

"In de tijd toen ik kwam bij Feyenoord (2015) koos hij niet voor de jeugd, en wilde hij me wél hebben. En nu bedank je me alsof ik een of andere zwerver ben, die helemaal niks voor de club heeft betekend. En als je dan wel andere jongens van mijn leeftijd haalt, die ook spelen, denk ik: Oke, so be it. Even goede vrienden.. Maar Feyenoord blijft voelen als mijn club, samen met Twente. "

Terug naar FC Twente dan?

Elia: "In het voetbal is alles mogelijk. Ik ben fit en wil nog zeker 2 of 3 jaar knallen!" 

Sjaak Troost liet in juli weten dat de deur niet openstaat voor Elia. Vanaf minuut 3.25.