Eindklassering Eredivisie cruciaal voor PSV: "Alleen plek twee biedt dé kans om door te groeien"

PSV staat momenteel op de derde plek in de Eredivisie, maar staat op gelijke hoogte met Ajax. Enkel het doelsaldo van de Amsterdammers is nog beter en dat betekent dat de Eindhovenaren nog zicht hebben op de tweede plek. Nu de bekerfinale bereikt is, kijkt clubwatcher Rik Elfrink naar de financiële belangen voor de Brabantse club.

Dat betekent dat alle opties nog van belang zijn voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij, maar vanzelfsprekend zijn er gunstige scenario's voor de financiële afdeling van de Eindhovenaren. Met een eventuele bekerwinst plaatst de ploeg zich voor de play-offs van de UEFA Europa League, de tweede plaats geeft recht op voorronde UEFA Champions League, maar ook een plek in de voorronde van de UEFA Conference League behoort tot de mogelijkheden.

Bij een nederlaag in het play-offduel voor de UEFA Europa League speelt de ploeg in de UEFA Conference League, bekerwinst levert dus in alle gevallen Europees voetbal op in het volgende seizoen. Ondanks dat de Conference League voor veel voetballiefhebbers als lelijk eendje gezien wordt, benadrukt Elfrink het financiële aspect. "Sportief niet heel interessant, maar financieel wel belangrijk omdat de club dan in ieder geval gewoon een tiental Europese miljoenen kan begroten."

"Desalniettemin biedt alleen plek twee dus nog dé kans om op korte termijn door te groeien en strategische plannen te realiseren die al zo lang op de stapel staan. Veel belangrijker voor PSV is natuurlijk het perspectief dat aan spelers kan worden geboden, op het moment dat de plek in de voorrondes van de Champions League zeker is", concludeert de journalist.