Bergkamp sluit terugkeer naar Ajax uit: "Ik heb nu zoiets: dat heb ik gehad"

Dennis Bergkamp sluit een terugkeer naar Ajax uit. De voormalig topspits ziet het niet zitten om opnieuw aan de slag te gaan bij de club uit de hoofdstad.

"Ik heb Ajax voor een lange periode gedaan. Dat is best succesvol geweest en op een gegeven moment abrupt geëindigd. Ik heb nu zoiets: dat heb ik gehad", vertelt Bergkamp voor de camera van ESPN. "Er moet wel heel veel gebeuren om daar opnieuw zo'n succesvolle periode te krijgen. Ik heb destijds mijn bijdrage geleverd om daarin te stappen, om radicaal dingen te veranderen en mijn naam daaraan gegeven. Een tweede keer zie ik dat niet gebeuren. Dat sluit ik uit".

"Op dit moment heb ik wat meer vrije tijd en ga ik eens kijken wat de toekomst mij gaat brengen. Ik heb veel met jeugd en met topvoetbal. Een soort brugfunctie daar tussenin zie ik wel zitten", gaat de oud-speler van onder meer Ajax en Arsenal verder. "Dit is geen sollicitatie of iets dergelijks, maar dit zal wel iets zijn waar ik in de toekomst zal belanden. Ik weet niet of het in Nederland of het buitenland zal zijn. In het buitenland heb ik natuurlijk ook de nodige connecties. Ik weet nog niet waar ik aan de slag zal gaan".

Bergkamp heeft echter nog geen 'uitgedacht plannetje'. "Ik heb geen idee. Ik heb de afgelopen jaren een heerlijke tijd gehad en veel aandacht aan mijn familie kunnen besteden. In de toekomst wil ik graag weer wat doen, dat zal in het voetbal zijn. Of dat in Nederland zal zijn? Die kans is klein", aldus de voormalig profvoetballer.