Marktwaarde-update Eredivisie: De Ligt en De Jong meer waard dan hele Feyenoord-selectie

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn de spelers met de hoogste marktwaarde in de Eredivisie. Dat blijkt na een marktwaarde-update van Transfermarkt. De gehele selecties van Ajax en PSV zijn sowieso een stuk meer waard geworden. Feyenoord blijft ver achter bij de nummers één en twee van Nederland.

Transfermarkt legt de aanleiding van de update op de eigen website uit: "Op basis van verschillende variabelen en inschattingen uit de community door de geregistreerde gebruikers van Transfermarkt vonden er in totaal 142 opwaarderingen en 105 afwaarderingen van spelersmarktwaarden plaats." Matthijs de Ligt steeg van vijftig miljoen naar 65 miljoen euro is daarmee de 'duurste' speler van de Eredivisie. Frenkie de Jong volgt met zestig miljoen. De Ajax-middenvelder was eerst nog getaxeerd op veertig miljoen euro. Hirving Lozano completeert de top drie; hij is volgens Transfermarkt nu veertig miljoen euro waard. Dankzij de uitstekende eerste seizoenshelften van zowel PSV als Ajax zijn de totale marktwaardes van beide selecties flink gestegen: PSV van 169.525.000 naar 198.500.000 euro en Ajax van 300.450.000 naar 369.950.000 euro.

PSV'ers flink gestegen

Behalve De Ligt en De Jong is bij Ajax ook André Onana flink in waarde gestegen: van achttien naar 28 miljoen euro. Bij PSV zijn Steven Bergwijn (nu dertig miljoen euro), Angeliño, Denzel Dumfries en Pablo Rosario de grote winnaars. Beide backs zijn nu twaalf miljoen euro waard, Rosario's marktwaarde is verdubbeld van vijf naar tien miljoen euro. 

Feyenoord neemt qua voltallige selectie de derde plaats in, wat betreft de Eredivisieclubs. De Rotterdammers zijn getaxeerd op een totaal van 93.150.000 euro.

Feyenoord-doelman vertrekt