Derksen en Driessen kritisch op Koeman en 'huilebalk van Oranje'

In Vandaag Inside uitten zowel Valentijn Driessen als Johan Derksen stevige kritiek op Xavi Simons en zijn houding tijdens de interland tegen Duitsland. Driessen merkte op dat Simons totaal geen aandacht had voor de instructies van bondscoach Ronald Koeman, zelfs toen hij vlak bij de zijlijn stond.

"Die Xavi Simons staat een meter van hem vandaan. Koeman staat te schreeuwen en te doen, maar Simons heeft er gewoon schijt aan. Hij speelt gewoon zijn eigen wedstrijd," aldus Valentijn Driessen. Als het aan de journalist lag, had hij de jongeling in de rust vervangen. "Dan zou ik in de rust denken: Kom jij maar zitten, als je het allemaal zo goed weet. En vervolgens komt hij op zijn favoriete plaats te staan, achter de spitsen. Dan verlies je je autoriteit bij de rest."

Johan Derksen sloot zich daarbij aan en voegde toe: "Ik denk dat Koeman hier wakker van ligt. Hij krijgt geen vat op dit groepje. Het is ook een beetje een naar, vervelend groepje. Ze gedragen zich als filmsterretjes en kunnen totaal niet tegen kritiek." Derksen maakte verder duidelijk dat hij geen fan is van Simons. "Hij is een huilebalk. Hij kan af en toe hele leuke dingen doen, heeft een individuele actie, maar het rendement is altijd teleurstellend."

Derksen was eerder ook al kritisch op Xavi Simons: 'Huilebalk, denkt dat aapje wel niet dat hij is?'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers