Ajax contracteert Zlatan Ibrahimovic voor tweede seizoenshelft

Ajax heeft Zlatan Ibrahimovic voor een halfjaar vastgelegd. De 37-jarige Zweed komt op huurbasis over van zijn club LA Galaxy. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. Ibrahimovic stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer AC Milan, maar maakte er nooit een geheim van het ontzettend naar zijn zin te hebben gehad in Amsterdam.

Ajax was naarstig op zoek naar een nieuwe spits, aangezien Kasper Dolberg sukkelt met zijn vorm en blessures en Klaas Jan Huntelaar niet meer de scherpte heeft die hij ooit had. Omdat Ibrahimovic wegens het stilliggen van de Major League Soccer te huur was, besloot Marc Overmars Zlatans zaakwaarnemer Mino Raiola te benaderen. Daarna ging het snel; Ibrahimovic had weinig bedenktijd nodig en ziet het als een enorme uitdaging om met Ajax in de knock-outfase van de Champions League te spelen en om de landstitel te strijden. Erik ten Hag is in zijn nopjes met de transfer: “Een knap staaltje vakmanschap van Overmars, die grote clubs te slim af was. Wij hebben er dit seizoen met Zlatan een aanvaller van wereldklasse bij, en daar zijn we ontzettend blij mee.”

Terug in Amsterdam

Ibrahimovic speelde begin deze eeuw al in het Ajax-shirt. De Zweed vierde twee landstitels (2002 en 2004) met de Amsterdammers en vertrok in de zomer van 2004 naar Juventus. Bij onder meer Inter, AC Milan en Paris Saint-Germain groeide Ibracadabra uit tot absolute wereldster. Zlatan reist binnen enkele dagen af naar de Johan Cruijff Arena om zijn handtekening onder het contract te zetten.

Oké, we zullen het eerlijk toegeven: dit is een ‘glazen bol voorspelling’ voor wat er zou kunnen gebeuren in voetbaljaar 2019, dit bericht berust dus niet op de waarheid. Tenminste, nog niet ;-) Maar trapte jij er wel in? Deel het berichtje dan zeker even met je vrienden. Leuk toch.

De 10 mooiste Ajax-goals van Zlatan, met natuurlijk dé solo tegen NAC Breda in 2004, vlak voor zijn vertrek naar Juventus:

Zlatan houdt nog steeds van Ajax en Amsterdam, zo bleek ook weer uit een interview met Arie Boomsma in 2016: