Advocaat over interesse Ajax in Berghuis: ‘Heel pikant’

Dick Advocaat heeft tijdens De Oranjezomer gereageerd op de interesse van Ajax in Steven Berghuis. De oud-trainer van Feyenoord noemt de eventuele overstap pikant. Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax zich gemeld zou hebben voor Berghuis.

Advocaat over interesse Ajax in Berghuis: ‘Heel pikant’

Zelf had Advocaat de aanvaller twee jaar lang onder zijn hoede. Bij Feyenoord was Berghuis de sleutelspeler in het elftal. ‘Pikant? Het is heel pikant, maar het is vaker voorgekomen dat spelers van Ajax naar Feyenoord gingen en andersom”, stelt Advocaat. Daarnaast vermeldt de ex-oefenmeester ook nog PSV als eventuele optie. Daar werd Berghuis enkele tijd geleden ook nog genoemd als aanwinst.

LEES OOK: Telegraaf: 'Ajax meldt zich bij Feyenoord voor Berghuis'

“Het kan natuurlijk wel allemaal. Ik denk dat ze er bij Feyenoord niet…”, Advocaat maakt zijn zin niet af. “Het systeem van Ajax ligt hem beter dan het systeem van PSV.” In het contract van Berghuis staat een vastgestelde afkoopsom voor binnen- en buitenlandse clubs. De vleugelaanvaller zou voor vier miljoen kunnen vertrekken. “Tja, dat is niets”, stelt Advocaat.

Ook interessant