FC Twente klopt Sparta en pakt Europees ticket

Het is FC Twente dat aan de haal gaat met het laatste Europese ticket. De Tukkers waren in eigen huis te sterk voor Sparta, dat droomde van Europees voetbal. Die droom barste uiteindelijk sin return in de play-offs in duigen. Zo stroomt FC Twente na een 1-0 overwinning de voorronde van de Conference League binnen.

Na het eerdere 1-1 gelijkspel in Rotterdam, waar Vito van Crooij en Ramiz Zerroucki, voor de doelpunten zorgde, moest het duel in Enschede uitmaken wie er het Europese ticket zou krijgen. Na 45 minuten spelen was het nog altijd 0-0. Kort na rust kwam hier al gauw verandering in. Via een knal van Joshua Brenet kwam FC Twente op voorsprong.

Afscheid Wout Brama

Die voorsprong hield de thuisploeg lang vast. Een kwartier voor tijd was er nog een speciaal moment voor de supporters van FC Twente. In minuut 77 was daar het afscheid van Wout Brama. De clubicoon viel geblesseerd uit en ging daardoor extra emotioneel naar de kant. Brama speelde ruim vierhonderd wedstrijden voor FC Twente, waarin hij de landstitel, KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal veroverde en zich tot kampioen van de KKD kroonde.