Blessures Trauner: hoeveel wedstrijden was hij afwezig bij Feyenoord?

Gernot Trauner heeft in de afgelopen seizoenen te maken gehad met een reeks blessures die zijn speelminuten aanzienlijk hebben beperkt. Tegen NAC is hij er op 22 september 2024 wederom niet bij. Voetbalflitsen neemt zijn blessurehistorie door.

Trauner kwam in de zomer van 2021 naar Feyenoord, dat hem voor 1,5 miljoen euro overnam van LASK. 

Blessures Trauner seizoen 2024/25

In het huidige seizoen kampte Trauner al met een bovenbeenblessure en moest daardoor al vier wedstrijden toekijken, exclusief de ontmoeting met NAC Breda.

Blessures Trauner seizoen 2023/24

In het vorige seizoen begon Trauner met een bovenbeenblessure die hem van juni tot begin september 2024 aan de kant hield. Deze blessure resulteerde in het missen van zes wedstrijden. Daarnaast kampte hij met een onbekende blessure en een hamstringblessure, die hem in totaal vijftien wedstrijden kostte. Ook knieklachten dwongen hem om negen wedstrijden te missen tussen oktober en november 2023. In totaal miste hij dat seizoen dertig wedstrijden

Blessures Trauner seizoen 2022/23

Het seizoen daarvoor was nog dramatischer. Trauner onderging een operatie aan zijn knie die hem van december 2022 tot februari 2023 aan de kant hield. Dit resulteerde in het missen van tien wedstrijden. Bovendien had hij last van knieklachten in april, waardoor hij nog eens 10 wedstrijden miste. Zijn blessureleed ging verder met diverse andere blessures en ziekte, die samen een aanzienlijke impact hadden op zijn beschikbaarheid. Feyenoord moest het zodoende 21 wedstrijden zonder Trauner doen.

Blessures Trauner seizoen 2021/22

In het seizoen 2021/22 was Trauner ook niet gespaard van blessures. Hij kampte met hamstringklachten en had zelfs enkele dagen met coronavirus. Hoewel de gemiste wedstrijden in dit seizoen minder waren, blijft het zorgwekkend dat hij ook toen meerdere blessures opliep, wat zijn rol binnen het team beïnvloedde. In totaal miste hij acht wedstrijden.

Is Trauner vaak geblesseerd bij Feyenoord?

Door diverse blessures stond Gernot Trauner al 63 wedstrijden buitenspel gedurende zijn tijd bij Feyenoord, waarvoor hij 106 wedstrijden speelde. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers