Mossou over opmars van Ajax: "Niet te lyrisch over doen"

Sjoerd Mossou ziet een beter Ajax dan in de weken daarvoor, maar brengt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad ook een beetje nuance aan op de zegereeks onder leiding van John van 't Schip. Daarnaast refereert de columnist ook nog even aan de opmerkingen van Rafael van der Vaart.

De opmars van plek achttien naar plek vijf is volgens Mossou nog altijd geen reden om de polonaise in te zetten, zo laat hij blijken. "Je moet er ook niet al te lyrisch over te doen, want ze hebben een relatief makkelijk programma gehad. Het is wel veel stabiele. Mensen zitten wat beter in hun vel en dat zie je aan alles. Het was in de periode daarvoor zó onrustig", blikt hij terug.

"Er was binnen de selectie allerlei onvrede en er werden trieste oorlogjes uitgevochten tussen de trainer en technisch directeur. Dat heb je nu niet meer en dan kun je op een normale manier werken." Van 't Schip verdient de credits volgens de journalist.  "Als je met deze selectie de normale dingen doet, dan sta je normaal gesproken in de top vier. Alleen hebben ze nu al een achterstand opgelopen die dusdanig is dat je daar niet vanuit mag gaan."

Van der Vaart bang voor degradatie

Van der Vaart zei eerder in een uitzending van Studio Voetbal dat de selectie van Ajax het niveau had van een degradatiekandidaat, maar dat is volgens Mossou onzin. "Er is ooit beweerd dat dit materiaal van het niveau Excelsior is, serieus ook nog. Dat is natuurlijk totale lariekoek. AZ en FC Twente zijn nog een eindje weg, maar Ajax gaat ongetwijfeld weer dichter tegen de top vier aan kruipen", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers