Recordaanwinst Galatasaray maakt zich direct geliefd in Turkije

Nicoló Zaniolo scoorde vorig jaar nog het winnende doelpunt in de Conference League finale tegen Feyenoord, maar dit seizoen kwam hij niet meer in de plannen voor van AS Roma-trainer José Mourinho. Galatasaray verbrak het Turkse transferrecord en in het recent door een aardbeving getroffen land, waar oud-Vitessenaar Christian Atsu nog niet gevonden is, laat de Italiaan zich gelijk van zijn beste kant zien.

Behulpzame Zaniolo

Zaniolo was pas net officieel gepresenteerd als speler van 'Gala', maar hielp gelijk bij het stadion van de Turkse voetbalclub. Daar hielp hij met het inpakken van spullen die naar het rampgebied gestuurd worden. Zo werden er dozen vol met eten en warme kleding ingepakt om de mensen in het land te helpen. In Nederland kan men helpen door de doneren aan Giro 555. Zij staan zaterdag bij Fortuna Sittard op het shirt om extra aandacht te genereren voor de inzamelingsactie. 

(Tekst gaat verder onder het Instagrambericht)

Ook zijn rugnummer keuze zal de fans van Galatasaray bekoren. Kort voor de ramp had een 17-jarige jongen een video van hem gemaakt over zijn aanstaande transfer naar de Turkse topclub. De jongen kwam later om door de aardbeving. Zaniolo besloot daarom rugnummer 17 te nemen. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers