Van 't Schip klaar voor debuut: "Heb een streep getrokken"

De thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Volendam betekent het debuut als hoofdtrainer voor John van 't Schip. Voorafgaand aan het duel blikt hij kort terug op zijn eerste dagen bij de club en benoemt hij de actiepunten voor de komende weken.

Jan Joost van Gangelen wilde direct weten wat de interim-manager aantrof toen hij zich voor het eerst in de kleedkamer liet zien. "Een groep die weinig zelfvertrouwen heeft. Logisch, als je kijkt waar ze staan. Ook een jonge en leergierige groep. We hebben goed kunnen trainen, maar twee dagen weliswaar, maar de energie was heel goed en we hopen dat er veel is overgekomen", begint Van 't Schip.

"Je probeert wat meer afspraken in de groep te brengen. Ik heb een streep getrokken en gezegd dat ik niet te veel wil praten over wat er is gebeurd en meer vooruitkijken. Je probeert wat meer duidelijkheid te geven en dan hoop je dat het goed ten uitvoer wordt gebracht", aldus de oefenmeester. Steven Bergwijn is nog altijd aanvoerder van Ajax, ondanks alle kritiek en ook Van 't Schip heeft hem de band gegeven tegen Het Nieuwe Oranje.

"Het gaat er al zo vaak over. Het is een jonge groep en Steven is een jongen die al het een en ander heeft meegemaakt. Ieder is een aanvoerder en hij doet het op zijn manier. Het is een jongen die in de kleedkamer respect afdwingt bij de jonge jongens, maar hij moet leveren. Dat weet hij ook, maar geldt voor de hele groep", zegt Van 't Schip tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers