Voorbeschouwing NEC - Ajax: Alles wat je moet weten!

Zondagmiddag gaat Ajax op zoek bij NEC. De wedstrijd tussen de nummer veertien en nummer acht van de Eredivisie is een ontmoeting tussen twee clubs die beter kunnen dan dat de ranglijst vertelt. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Ajax staat met vijftien punten uit twaalf wedstrijden in de middenmoot en kan met een overwinning in Nijmegen de subtop bestormen. Ajax heeft ook nog een wedstrijd te goed: de gestaakte wedstrijd in de 85ste minuut tegen RKC (Ajax stond toen 2-3 voor). Wint Ajax die wedstrijd zijn de Amsterdammers sowieso weer terug te vinden in de subtop.

NEC hoopt met een resultaat de plek in de onderste regionen te verlaten. De Nijmegenaren presteren dit seizoen wisselvallig. Zo speelden de Nijmegenaren 3-3 gelijk uit tegen FC Twente en staan ze in de gestaakte wedstrijd tegen AZ met 1-2 voor (moet nog uitgespeeld worden), maar speelden ze vervolgens gelijk thuis tegen tegen Almere City (1-1) en FC Volendam (3-3). Toch staat de ploeg van Roger Meijer met een veertiende plek maar zes punten achter nummer zes Sparta Rotterdam.

Laatste vier edities

In de laatste vier edities won Ajax er drie. In het seizoen 2015/2016 wonnen de Amsterdammers met 0-2 in Nijmegen. Ook het seizoen daarna werd gewonnen. Dit keer met maar liefst 1-5. De volgende editie van NEC - Ajax werd pas gespeeld in het seizoen 2021/2022. Ajax won dat jaar met een moeizame 0-1. Het eerste puntenverlies in jaren in de Goffert werd geleden vorig seizoen. Het eindigde toen in 1-1:

Afwezigen

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt ook voor Jay Gorter, Sivert Mannsverk, Remko Pasveer en Branco van den Boomen. 

NEC: Bij NEC zijn Brayann Pereira en Alexis Tibidi er niet bij.

Scheidsrechter en Tv-uitzending

De KNVB heeft scheidsrechter Marc Nagtegaal voor zondag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Bluemink en Van Zuilen. De VAR van dienst is Stan Teuben. De wedstrijd wordt zondagmiddag om 14:30 uur uitgezonden op ESPN 2.