Deze Nederlanders zijn actief in de Champions League

Naast Feyenoord en PSV zijn er nog meer Nederlanders actief in de Champions League. Dit jaar schreven de buitenlandse clubs maar liefst zeventien Nederlandse voetballers in. Twee ploegen staan zelfs onder leiding van een Nederlandse trainer. Tijd voor een overzicht!

Spelers als Noussair Mazraoui (Bayern München), Hakim Ziyech (Galatasaray), Marco Asensio (Real Madrid) en Sheraldo Becker (Union Berlin) beschikken natuurlijk ook over een Nederlands paspoort, maar komen uit voor een ander land.

In Groep A zien we bij drie van de vier clubs een Nederlands tintje. Zo is het Manchester United van EriktenHag en TyrellMalacia gekoppeld aan het Bayern München van MatthijsdeLigt en FC Kopenhagen van KevinDiks. Daarnaast zien we Galatasaray nog in de groep.

De internationals van PSV komen in Groep B geen andere Nederlanders tegen. Bij Arsenal staat dan wel Jurrien Timber onder contract, maar de verdediger raakte kort na zijn transfer zwaar geblesseerd. Bij RC Lens en Sevilla zien we geen landgenoten.

Union Berlin neemt het in Groep C met DanilhoDoekhi op tegen Napoli, SC Braga en Real Madrid.

DenzelDumfries, StefandeVrij en DavyKlaassen van Inter komen in Groep D bij Benfica, RB Salzburg en Real Sociedad geen langgenoten tegen.

Voor de internationals van Feyenoord wacht een onderonsje met het Atlético Madrid van Memphis Depay, waar het ook in Groep E strijdt tegen Lazio en Celtic.

Ook in Groep F een hoog Oranje gehalte. Zo zien we Tijjani Reijnders bij AC Milan, Sven Botman bij Newcastle United en Donyell Malen bij Borussia Dortmund. Bij Paris Saint-Germain staan helaas geen Nederlanders meer onder contract.

Met RB Leipzig mag Xavi Simons het nu laten zien in de Champions League. Het toptalent komt in Groep G mede-international Nathan Aké van Manchester City tegen, waar ook Rode Ster en Young Boys de tegenstanders zijn.

Voor het FC Barcelona van Frenkie de Jong wacht er een confrontatie met twee clubs onder begeleiding van Nederlandse coaches. Zo zien we bij Shaktar Donestk niemand minder dan Patrick van Leeuwen aan het roer. Bij Royal Antwerp heeft Mark van Bommel het gezag over OwenWijndal, GyranoKerk, JurgenEkkelenkamp. FC Porto is de vierde ploeg in Groep H.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers