Jerdy Schouten onzeker voor CL-duel met PSG door hamstringblessure

Jerdy Schouten heeft tijdens de wedstrijd AZ-PSV 1-2 een hamstringblessure opgelopen, zo meldt De Telegraaf. De kans dat de middenvelder op tijd fit is voor het belangrijke Champions League-duel met Paris Saint-Germain lijkt klein.

Schouten viel vlak voor rust geblesseerd uit na een duel met Denso Kasius en greep daarbij naar zowel zijn hamstring als zijn knie. Na onderzoek blijkt dat hij te maken heeft met hamstringklachten, wat mogelijk een langere afwezigheid tot gevolg heeft.

Blessure zorgwekkend voor PSV

Hoewel de precieze ernst van de blessure nog niet helemaal duidelijk is, stelt De Telegraaf dat de kans groot is dat Jerdy Schouten het duel met PSG zal missen. De blessure kan mogelijk leiden tot een langere afwezigheid, maar hierover wil PSV in de komende dagen meer duidelijkheid geven. De blessure is een flinke tegenvaller voor PSV, dat Schouten hard nodig heeft in de cruciale fase van het seizoen.

Eerdere blessuregevallen

Opvallend is dat Schouten vlak voor de interlandperiode ook al uitviel, wat toen leidde tot verschillende verklaringen. Schouten zelf meldde dat hij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam miste door een kniekneuzing, terwijl PSV sprak van 'algehele vermoeidheid'.

Wat betekent dit voor PSV tegen PSG?

De mogelijke afwezigheid van Schouten is een grote aderlating voor PSV, zeker nu de club zich voorbereidt op een zwaar uitduel tegen Paris Saint-Germain. Schouten speelt een cruciale rol als controleur op het middenveld, en zijn afwezigheid zou de balans in het elftal flink kunnen verstoren. Coach Peter Bosz zal moeten nadenken over alternatieven, maar een vervanger met dezelfde rust en controle als Schouten is moeilijk te vinden.

Kan PSV zonder Schouten PSG weerstaan?

Schouten is de motor op het middenveld en geeft stabiliteit aan het team. Zijn afwezigheid kan de defensieve organisatie van PSV tegen een aanvallend sterk PSG verstoren. Mogelijke vervangers zoals Ibrahim Sangaré of Joey Veerman zullen moeten opstaan om zijn rol op te vangen.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor zowel Schouten als PSV, met hopelijk meer duidelijkheid over zijn herstel en beschikbaarheid voor de belangrijke wedstrijd in Parijs. 

Programma, speelschema PSV

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers