'Vertrek Marc Overmars voorkwam mogelijke overstap Feyenoord-sterspeler naar Ajax'

Mike Verweij en Valentijn Driessen doen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf een boekje open over de transferplannen van Feyenoord komende zomer. Zo zouden de Rotterdammers Guus Til heel graag nog een jaar in De Kuip willen houden, maar is het zeer de vraag of dit gaat lukken. Diverse clubs hebben namelijk interesse in de aanvallende middenvelder die gehuurd wordt van Spartak Moskou.

Vanwege alle sancties tegen Rusland is het niet ondenkbaar dat Spartak in de zomer niemand mag verkopen. Dit zou de kans op een vertrek van Til naar Feyenoord vergroten: ​"Niemand weet wat Spartak dan wel of niet mag. Maar als ze de kans hebben om hem te verkopen, dan is de kans heel klein dat hij bij Feyenoord blijft. Er is veel buitenlandse interesse, uit Engeland en Duitsland. Clubs die hem willen kopen. Feyenoord moet eigenlijk hopen dat de UEFA beslist dat Spartak niet mag verkopen; dan zouden ze hem nog een jaartje kunnen huren."

'Overmars wilde poging wagen voor Malacia'

De heren vertellen ook in de podcast dat Marc Overmars zeer gecharmeerd was van Tyrell Malacia. Mocht hij niet zijn vertrokken bij Ajax dan was de kans groot geweest dat de Amsterdammers in de zomer een poging hadden gewaagd, zo laat Driessen weten: "Overmars wilde wel een poging wagen om Malacia binnen te halen. Liever nog dan Wijndal." Verweij bevestigt dit: "Overmars was echt heel gecharmeerd van Malacia. Hij heeft het ook bij Berghuis aangedurfd, maar ik denk niet dat het heel verstandig is voor Huntelaar en Hamstra om te beginnen met een overname bij Feyenoord."