Gevolgen voor duel met Feyenoord? "Dimitri Payet positief getest op doping!"

Olympique Marseille-speler Dimitri Payet zou voor het Conference League-duel met PAOK, positief zijn getest op doping. Dit meldt Kyriakos Thomaidis, een Griekse journalist die werkt voor het blad Diki.

Een aantal dagen voor de wedstrijd tegen PAOK, die op 7 april plaatsvond, zou Payet een test hebben afgelegd bij een Frans laboratorium. Het laboratorium weigert echter bekend te maken om welk middel het gaat en laat verder weten dat zij niet het recht hebben om dat uit te brengen.

Payet en Marseille nemen het, na de overwinningen tegen PAOK, op tegen Feyenoord in de halve finale van de Conference League. UEFA kan Marseille waarschijnlijk niet straffen. Dit komt omdat de bond alleen kan ingrijpen als de club wist van de positieve test. De juridisch adviseur van PAOK reageerde op de positieve test: “Het is absurd dat het team niet gestraft wordt. Als het team hiervan op de hoogte is, moeten ze gestraft worden.”

De Franse spelmaker is dit seizoen de belangrijkste speler van Marseille. Zo speelde hij 41 wedstrijden, waarin Payet veertien keer het net vond en twaalf assists gaf. Tegen PAOK maakte Payet zijn mooiste doelpunt: