Zwaar mishandelde Ajaxfan (33) krijgt shirt van De Ligt en baalt van clubleiding

Ajaxfan Kevin van Dalen raakte dinsdag bij de aanval van Dinamo Kiev-supporters op Ajaxfans zwaargewond. De 33-jarige man belandde met een gebroken neus, twee fracturen (één per oogkas), een hersenschudding en een pijnlijk gebit in het ziekenhuis. Van Dalen doet zijn verhaal tegen Het Parool.

Van Dalen kwam dinsdagochtend met een groep vrienden aan in de hoofdstad van Oekraïne en hij hield zich naar eigen zeggen keurig aan de door Ajax gegeven adviezen. Er zouden namelijk Kiev-supporters op zoek zijn naar Ajaxfans en dus was het advies aan Ajacieden om zich niet in clubkleding te hullen. Toen Ajax de eigen supporters, voor de veiligheid, opriep om naar het Palats Ukraina te gaan, ging het mis. "Daar stonden drie agenten bij één politieauto, terwijl om de hoeken Dinamo-fans stonden te wachten. We zaten echt in de val", vertelt Van Dalen aan Het Parool.

Tegen hoofd geschopt

Van Dalen trok een sprint om de straat over te steken, maar aan de overkant ging het mis. "Toen ben ik neergeschopt en heb ik een paar flinke trappen tegen mijn hoofd gekregen." De Ajax-supporter kon zelf overeind komen, maar kreeg al snel nog een harde schop. Twee onbekende Oekraïners hielpen hem vervolgens de ambulance in, waarna hij naar een 'dramatisch ziekenhuis' werd gebracht.

Heel slechte organisatie vanuit de club

"De selectie heeft zich aan het reisschema te houden. Dat begrijp ik. Maar de organisatie rond deze wedstrijd is echt slecht gegaan vanuit de club", vertelt Van Dalen. In 2015 was hij er ook bij, uit tegen Legia Warschau. "Toen waren er pendelbussen geregeld en ik weet niet hoeveel politiebegeleiding. Nu was er niets", baalt hij. Wel kreeg hij het wedstrijdshirt van Matthijs de Ligt. De Ajax-captain liet zijn shirt bezorgen in het ziekenhuis. Een vriend van Van Dalen, die ook werd mishandeld in Kiev, kreeg het shirt van Klaas Jan Huntelaar.

Van Dalen mag inmiddels naar huis, zo hebben Oekraïnse artsen hem verteld. Als zijn zorgverzekering toestemming geeft, vliegt de Ajax-supporter woensdagavond nog naar huis.

Het ging er sowieso niet al te gezellig aan toe in Kiev, dinsdag:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Dinamo Kiev - Ajax voorronde Champions League: Doelpunten, video beelden & samenvatting #dinaja’

Zo kan het ook: Vitesse steunt mishandelde Ajax-supporter op schitterende wijze

'Ajax moet heel ver gaan om contract Hakim Ziyech open te breken'

Prachtig nieuws: In elkaar getrapte Ajax-fan maakt het goed en mag naar huis

Erik ten Hag hoopt nog op versterkingen bij Ajax

NIEUWE BEELDEN: Kiev-hooligans trappen door op weerloze, liggende Ajacied (SCHOKKEND)

'Overmars en Barça sluiten Frenkie de Jong-deal voor volgend seizoen'

Van der Sar grapt over contractverlenging Hakim Ziyech

"Frenkie de Jong is het grootste talent op de Nederlandse velden"

Ten Hag is trots op Ajax en kijkt niet naar loting

Klaas Jan Huntelaar weet zijn ideale Champions League-loting al