Hato pakt record in aanloop naar eerste oproep bij Oranje

Jorrel Hato is een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax dit seizoen. De pas 17-jarige verdediger zag hoe hij en zijn ploeg zondagmiddag niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel tegen Almere City. Ook blikte hij vast vooruit op zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal.

"Ik heb geen goed gevoel, want we waren in de eerste helft heel slordig", begint Hato bij ESPN. "De tweede helft was iets beter, maar ook niet goed genoeg. Dit mag je nooit meer weggeven.We kregen zelfs nog kansen op 1-3 en ik vind dat we een penalty hadden moeten krijgen, met Kenneth Taylor. Dat was gewoon een duw in de rug, dat is gewoon een penalty."

Aanvoerdersband

In de tweede helft werd Steven Bergwijn gewisseld. Opeens kreeg Hato de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. Daarmee werd hij de jongste Ajax-aanvoerder ooit. Toch was dit meer toeval dan dat er van te voren over was nagedacht, zo erkent de hoofdrolspeler zelf. "Ik was de dichtstbijzijnde, dus ik kreeg hem. We moesten snel door. Het was niet afgesproken."

Daarnaast mag Hato zich gaan opmaken voor het Nederlands elftal. Het is de eerste keer dat hij bij het grote Oranje mag aansluiten. "Het Nederlands elftal is een mooi moment voor mij. Ik was alleen maar blij toen ik het hoorde."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers