Alles wat je moet weten over Noni Madueke: zijn jeugd, marktwaarde en vriendin

Noni Madueke is één van de grootste talenten die rondloopt bij PSV. Het Engelse toptalent staat echter vaak aan de kant met blessureleed. Hoe zag de jeugd van Madueke eruit, wat is zijn marktwaarde en heeft hij een vriendin? Voetbalflitsen zocht het voor je uit.

Jeugd van Noni Madueke

Madueke is geboren in het Britse Barnet, een district in Londen. Al op jonge leeftijd stond hij met een bal aan zijn voet. "Mijn voetbalavontuur begon al op de basisschool in Cockfosters, in de buurt van mijn huis. Ik weet nog goed hoe ik een balletje aan het trappen was met mijn klasgenootjes", zo liet Madueke weten voor de camera's van Rising Ballers TV, een internationaal mediaplatform waarop jonge talenten hun verhaal vertellen. De Engelsman bleef voetballen en belandde uiteindelijk bij een lokale voetbalclub. Daar zagen scouts hoe talentvol hij was.

"Op een toernooitje waarin ik speelde, kwam een scout van Crystal Palace naar me toe", herinnerde de buitenspeler zich. Kort daarna droeg Madueke het shirt van Crystal Palace, waar hij een geweldige periode doormaakte. "Ik leerde er veel en ik scoorde ook veel. Het was echt het begin van mijn reis in de voetbalwereld". Zijn doorbraak in de Engelse jeugdsystemen leverde hem een contract bij Tottenham Hotspur op. Ook daar werd niet getwijfeld aan het talent van de jongeling. "Toen ik in het O14 team kwam bij Spurs werd ik echt een hele goede speler. Mensen gingen over me praten".

Stap naar het buitenland

Madueke trok niet alleen de aandacht van clubs uit Engeland. Op zestienjarige leeftijd koos hij ervoor om een buitenlands avontuur aan te gaan, waarbij de keuze viel op PSV. Echter was het geen megacontract dat de aandacht trok van Madueke, maar het toekomstperspectief. "Het was gewoon logisch. De kans om door te breken in een eerste team was veel hoger dan in de Premier League. Met die kennis was het eigenlijk een no brainer. Uiteindelijk was het ook mijn eigen beslissing".

De stap naar Eindhoven was voor Madueke geen belofte van een plek in de hoofdmacht, enkel een kans. "Het is niet dat ik garanties kreeg bij PSV. Er werd me wel verteld: als je progressie boekt, ga je kansen krijgen", zei de nieuweling in een interview met de Volkskrant. Met dat beeld voor ogen werkte Madueke zich naar de top bij PSV. Het harde werken leverde hem uiteindelijk hem een kans op om te spelen in het eerste elftal.

Acties, doelpunten en passes van Noni Madueke in 2020

Doorbraak in Nederland

Inmiddels heeft Madueke zich ontwikkeld tot één van de dragende krachten van PSV. Daarbij hebben verschillende ex-PSV'ers een handje bij geholpen. "Denzel Dumfries was erg veel bezig met me, hij was erg streng voor me en pushte me steeds vooruit", zei Madueke over de voormalig PSV-aanvoerder. Ook Steven Bergwijn zorgde goed voor de jongeling, maar dan op een andere manier. "Hij was als een broer voor me. Hij zorgde ervoor dat niemand me in de zeik nam".

In de zomer van 2021 maakte het grote publiek pas echt kennis met Madueke. Na zijnindrukwekkende brace tegen Ajax en zijn spectaculaire optredens in de Champions League-voorrondes kende voetbalminnend Nederland zijn naam.

Na zijn optreden in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax noemde Madueke één van zijn grote voorbeelden, nota bene een oud-PSV'er. "Arjen Robben? Hij was de koning in het naar binnen snijden en scoren. Ik heb veel naar hem gekeken toen ik opgroeide. Hij was niet te stoppen. Ik streef daar ook naar", aldus Madueke.

Blessureleed

Qua blessuregevoeligheid heeft Madueke (helaas) veel weg van Robben. Vorig seizoen stond Madueke vier keer aan de kant met een spierblessure, met als gevolg dat hij liefst 25 wedstrijden miste. Een jaar later kampte de Engelsman opnieuw met blessureleed, ditmaal met een enkelblessure. Daardoor moest hij achttien duels aan zich voorbij laten gaan.

In oktober 2022 keerde de buitenspeler terug in de wedstrijdselectie van PSV, voor de Europa League-ontmoeting met Arsenal. In het Emirates Stadium maakte hij ook zijn rentree in het shirt van de Eindhovense club. Hij kreeg 25 minuten speeltijd van trainer Ruud van Nistelrooij. In de weken die volgden maakte Madueke steeds meer minuten, met als hoogtepunt zeventig minuten in het uitduel met Bodø/Glimt. In de oefenwedstrijd tegen AC Milan op oudjaarsavond deed hij bijna tachtig minuten mee en scoorde hij tweemaal.

Samenvatting PSV - AC Milan

Transferwaarde van Noni Madueke

Ook op het gebied van marktwaarde heeft Madueke een aardige ontwikkeling doorgemaakt. In 2019 was hij slechts 600 duizend euro waard, drie jaar later bedroeg zijn transferwaarde vijftien miljoen.

Marktwaarde-ontwikkeling Noni Madueke (bron: Transfermarkt)

De evolutie van Noni Madueke (marktwaarde-ontwikkeling)

Vriendin van Noni Madueke

Voor zover bekend heeft Madueke geen vriendin. Het is ook niet duidelijk of hij ooit een relatie heeft gehad. Op zijn Instagram plaatst de jonge Engelsman vrijwel alleen maar voetbalgerelateerde zaken.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl