‘Ihattaren in Ajax-selectie voor bekertreffen met PSV’

Mohammed Ihattaren kan zondag zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax maken, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Verweij acht de kans zeer groot dat de middenvelder een plek in de wedstrijdselectie zal innemen. Ajax neemt het in de finale van de KNVB Beker op tegen PSV.

“Ik denk dat hij bij de selectie zit. Het is ook een heel mooi moment om een gebaar naar die jongen te maken dat hij goed op weg is. Ook maakt hij dan de hele voorbereiding mee en zit die op de bank. Dit moet een stimulans zijn.” Volgens Verweij heeft de middenvelder een toekomst bij de club. “Hij moet volgend seizoen gewoon een hele goede voorbereiding draaien en zorgen dat hij een onbetwiste basisspeler wordt.”

Pikant treffen met oud werkgever

Voor Ihattaren zal het een bijzonder treffen worden. De middenvelder speelde namelijk eerder bij PSV en gold jarenlang als een toptalent binnen de club, maar uiteindelijk vertrok hij na een moeilijke periode via de achterdeur bij de club. Hij tekende bij het Italiaanse Juventus. In de afgelopen transferperiode kwam hij op huurbasis over naar Ajax. De middenvelder sloot vervolgens aan bij Jong Ajax. Tot dusver was de 20-jarige middenvelder in drie wedstrijd goed voor één doelpunt en twee assists.