Valkanis niet onder de indruk na nederlaag Ajax: "Statisch en sloom"

Michael Valkanis, de man die de honneurs bij Ajax door de afwezigheid van John van 't Schip, verscheen na de bekeruitschakeling vol ongeloof voor de camera van ESPN. Amateurclub USV Hercules knikkerde de Amsterdammers 'uit het niets' uit het bekertoernooi, aldus de oefenmeester.

Hij zag USV Hercules in de eerste helft op 1-0 komen en vlak na rust werd de voorsprong zelfs vergroot. In de laatste tien minuten scoorde Ajax twee treffers en leek het net op tijd de rug te rechten, maar niets bleek minder waar. "Allereerst moet ik Hercules feliciteren. Ze vochten, werkten heel hard en gooiden zichzelf voor de bal. In het slot, toen wij ervoor kozen om te voetballen en ons aan het wedstrijdplan te houden, werd het 2-2. Uit het niets maakten ze de winnende", klonk het uit de mond van Valkanis.

Na de treffera van Brian Brobbey en Chuba Akpom dacht hij dat de Amsterdammers met de schrik vrij zouden komen. "Ik dacht dat we het om zouden draaien. Dit is heel erg teleurstellend voor ons. We zijn zeker niet blij", vervolgt Valkanis, die veranderingen aankondigt bij Ajax. "We hebben heel veel zwaktes. Ook toen we wonnen, wisten we dat we dit soort zaken moesten fixen. Nu is de perfecte tijd om dat te doen. We zijn die evaluatie al gestart en zullen dingen gaan veranderen, om stappen voorwaarts te nemen."

Dramatisch optreden in De Galgenwaard

Waar in de ESPN-studio gewtijfeld werd over welke ploeg van de twee de amateurclub was, was de Australiër helemaal niet weg van het spel van de Utrechters. "Zij schoten de bal gewoon maar naar voren. In de laatste minuten van de wedstrijd gingen we pas meer ons eigen spel spelen", maar al snel gaat de hand in eigen boezem. "In de eerste helft waren we heel statisch en sloom. Daar hebben we over gesproken en probeerden we te veranderen in de tweede helft."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘USV Hercules - Ajax’

De leukste tweets na de bekerstunt van USV Hercules; amateurploeg schakelde Ajax uit

Tim Pieters reageert vol ongeloof op spektakelstuk: "Denk dat dit de wereld over gaat"

Hartman reageert live op televisie lachend op bekerblamage Ajax

Aanvoerder Hato over deceptie voor Ajax: "We hebben helemaal niets laten zien"

Reacties na afloop van afgang Ajax in beker: ‘Grootste dieptepunt in clubhistorie’

Ajax-fan en Hercules-doelman Pepijn Vonk over spektakelstuk: "Ajax viel een beetje tegen"

Ajax op rapport: Onvoldoendes na afgang in KNVB Beker

VIDEO GOALS: Hercules stuurt Ajax alsnog met lege handen naar huis na comeback (3-2)

Ajax op 2-0 achterstand tegen Hercules: ‘Grootste schande in de clubhistorie!’

VIDEOGOAL: Tim Pieters maakt zijn tweede goal tegen Ajax (2-0)