Miljoenenaankoop van Ajax kan alweer verkassen: "Is wél beweging"

Ajax lijkt zich op zeer korte termijn te gaan versterken met Jordan Henderson, maar er is niet alleen maar nieuws over inkomende transfers. Volgens Freek Jansen, clubwatcher van de Amsterdammers, is er namelijk ook 'beweging' rondom Carlos Forbs.

Dat vertelt de journalist in de Pak Schaal Podcast. "Er is wel wat beweging. Rondom Forbs en een andere speler is er wat beweging. Maar dat is ook afhankelijk van de jongens zelf. Tegelijkertijd is deze selectie ook niet zo breed. Ik denk dat er nog wel wat spelers vertrekken", aldus Jansen. Georges Mikautadze vertrok deze winter op huurbasis naar FC Metz, de club van wie hij in de zomer overkwam.

Collega Suleyman Ozturk zet zijn vraagtekens op zijn beurt bij de komst van Henderson. "Hij wordt gehaald voor de zes-positie. Dat is niet direct zijn sterke punt. Een bal aannemen, een speler voorbij dribbelen en dan een oplossing bedenken. Maar hij heeft wel teamgenoten nodig. Naar wie gaat hij de bal bij Ajax spelen en hoe snel komt de bal weer terug? Het is natuurlijk geen geoliede machine", begint hij zijn relaas.

Vraagtekens bij Ajax-transfer Henderson

De VI-journalist steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en is zeer nieuwsgierig naar hetgeen de Engelsman gaat brengen in Amsterdam. "Ik vraag me af wat zijn rol gaat worden op het veld. Als het echt de nummer zes-positie is, dan zullen er ook wel een aantal andere dingen moeten veranderen bij Ajax. Anders zal hij net als in Saudi-Arabië na vijf minuten denken: Waar ben ik in godsnaam in beland? Zijn komst is een wanhoopsdaad die per ongeluk een geniale zet kan worden."

Hij is benieuwd of Henderson aan de verwachtingen kan gaan voldoen. "Hij is een echt leidersfiguur en dat is bij Ajax natuurlijk wel nodig. Als jij wordt gehaald en betaald als een sterspeler, verwachten mensen wel dat je op het veld presteert. Bergwijn heeft dat ook meegemaakt. Die is voor een enorm bedrag gehaald naar Amsterdam. Als je dan niet je mannetje voorbijkomt, vraagt men zich wel af waarom Bergwijn zo veel geld krijgt. Dat zal met Henderson ook gaan gebeuren", besluit Ozturk.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers