Ajax en Henderson werken laatste details af: 'medische keuring voor het weekend'

De overstap van Jordan Henderson naar Ajax is bijna in kannen en kruiken. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano werken beide partijen momenteel aan de laatste details van het contract. De medische keuring staat op de planning om nog voor het weekend plaats te vinden.

'Het gaat om de laatste stappen', aldus Romano op X. 'Daarna worden de plannen gemaakt voor de reis van Jordan naar Amsterdam.' De Italiaanse kenner denkt daarnaast dat de medische keuring van Henderson nog voor het weekend plaats zal vinden.

Delegatie Ajax in Manchester

Een delegatie van Ajax is woensdag richting Manchester vertrokken om de laatste puntjes op de i te zetten met kamp-Henderson. De Telegraaf meldt dat het gaat om de tijdelijk gepromoveerde hoofdscout Kelvin de Lang en advocate Barbara Stok. Tyler Alexander Arnold, de zaakwaarnemer van Henderson, is namens kamp-Henderson als vertegenwoordiger aanwezig bij de gesprekken. De Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen, onder meer zaakwaarnemer van Silvano Vos en Edson Álvarez, zou daarbij aanwezig zijn. 

Bij de tweet plaatst Romano een zandloper en een finishvlag, wat lijkt te duiden op een snel komende 'here we go' van de Italiaan. Verdere details over het contract van Henderson zijn nog niet bekend.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers