'Henderson-soap nadert mogelijk einde; Engelsman wil vertrek forceren'

Ajax en John van 't Schip maken er geen publiekelijk geheim van dat zij hopen deze winter Jordan Henderson aan te trekken. Eerst leken de Amsterdammers af te moeten rekenen met het Italiaanse Juventus, maar zij haakten af en inmiddels lijkt vooral Al-Ettifaq het probleem.

Daar wil de Engelsman snel een einde aan maken, aldus het grootste fanmedium op X. Zij melden dat Henderson 'close to leaving' is en daardoor ligt de weg open voor een huurperiode in de Eredivisie. De club uit Saoedi-Arabië wilde namelijk geen afstand doen van de middenvelder, maar dat obstakel lijkt verholpen en dat betekent dat Ajax op pole position lijkt te liggen voor zijn handtekening.

De komst van de 81-voudig international van Engeland zou betekenen dat Ajax de gewenste leider in huis haalt, want daar heeft het elftal behoefte aan volgens Van 't Schip. De wens van Henderson is om weer in beeld te komen bij bondscoach Gareth Southgate, omdat hij hoopt deel uit te mogen maken van The Three Lions tijdens het EK 2024 in Duitsland.

Henderson naar Ajax?

Om welke constructie het gaat, is onbekend. Eerst was er namelijk sprake van een huurovereenkomst, maar als de 33-jarige rechtspoot definitief vertrekt uit Saoedi-Arabië is dat niet meer van toepassing. Ajax mikt op een contract van anderhalf jaar, terwijl er ook geluiden klinken dat het kamp van Henderson op 2,5 jaar wil afstevenen.