Fraser denkt aan 'Tim Krul-rentree voor Vaessen: "Maar eerst overleg met artsen"

Etienne Vaessen is terug op het trainingsveld bij RKC. Ruim een maand na zijn botsing met Brian Brobbey kan de doelman de groepstrainingen weer hervatten. Henk Fraser, trainer van RKC, wil de doelman op Van Gaalse wijze zijn rentree laten maken.

De Telegraaf meldde zaterdag al dat de doelman de individuele training had hervat. Dat kwam hem volgens de krant op 'veel knuffels en een applausje' van zijn medespelers te staan. Bovendien droeg Vaessen op het trainingsveld een helm die hij de rest van het seizoen bij wedstrijden wil dragen 'omdat hij zich zekerder voelt', zo weet De Telegraaf.

Dook weer op voor de voeten van medespeler

Dat laatste bleek zeker weer het geval, daar de ochtendkrant Vaessen 'alweer voor de voeten van een inkomende speler' zag duiken bij het partijspel. Ook liet de doelman zien dat het met zijn reflexen erg goed zit. Tijdens het oefenen van penalty's schoot maar één van de vijf teamgenoten raak.

Komende dinsdag speelt RKC in het KNVB Bekertoernooi tegen FC Utrecht. Jeroen Houwen zal normaal gesproken opnieuw plaatsnemen onder de lat. Fraser geeft tegenover het Brabants Dagblad aan dat hij Vaessen in een eventuele strafschoppenserie 'heel goed zou kunnen gebruiken', maar weet nog niet zeker of de goalie op tijd fit is. "Het moet wel verantwoord zijn. Ik ga het overleggen met de artsen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers