PSV wordt belemmerd door financiën: "Je mag best risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven"

PSV kende met het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke een roerige transferperiode, maar hoorde de kassa door deze uitgaande transfers wel rinkelen. Desondanks was Marcel Brands genoodzaakt op spelers aan te trekken op huurbasis. De financiële situatie zorgt er voor dat men in Eindhoven voorzichtig om moet gaan met de financiële middelen: "Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop", aldus algemeen directeur Marcel Brands tegenover De Telegraaf.

In Eindhoven werd er mede door het vertrek van Gakpo en Madueke ongeveer 80 miljoen euro bijgeschreven. Desondanks was PSV genoodzaakt om vervangers aan te trekken op huurbasis. Zo werd eerder Fábio Silva op huurbasis overgenomen van Wolverhampton en versterkten de Eindhovenaren zich vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt met Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt, eveneens op huurbasis. De situatie bij PSV laat dusdanig hoge uitgaven niet toe: "Je wilt succes hebben en dan mag je bent een beetje risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven. Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden", legt Brands uit, die daarbij vertelt dat de Eindhovense club in de rode cijfers zou zijn beland zonder de verkoop van sterspeler Gakpo en dat de gevolgen dan groter waren geweest.

Niet de schuld van Toon Gerbrands

Eerder bracht Trouw naar buiten dat riskant beleid door Toon Gerbrands de reden was voor de financiële situatie in Eindhoven. Brands, de opvolgers van Gerbrands als algemeen directeur, wil niet alleen naar zijn oud-collega wijzen: "Er is bewust risicio genomen. Daar is iedereen bij geweest, dat is niet Toon (Gerbrands, red.) zijn idee geweest", aldus Brands, die aangeeft dat men achteraf heeft geconcludeert dat het iets te risicovol was. "We zijn ervan overtuigd we iets terug kunnen in afschrijvingen en salarissen en toch voor de titel kunnen blijven strijden", aldus de algemeen directeur van PSV.

Feyenoord-doelman vertrekt