'Sc Heerenveen raakt aanvaller kwijt: Fiorentina wil Larsson naar Italië halen'

'Sc Heerenveen raakt aanvaller kwijt: Fiorentina wil Larsson naar Italië halen'

Voetballers uit de Eredivisie zijn de laatste weken zeer in trek bij Italiaanse clubs. In navolging van Rick Karsdorp, Héctor Moreno (beiden AS Roma) en Robin Gosens (Atalanta) raakt Sc Heerenveen nu mogelijk ook een basisspeler kwijt: Sam Larsson staat namelijk hoog op het lijstje van Fiorentina.

De 24-jarige Zweed moet bij Fiorentina de opvolger worden van Federico Bernardeschi. De buitenspeler zal Fiorentina waarschijnlijk achter zich laten deze zomer en wordt gelinkt aan Juventus. Larsson wordt gezien als de perfecte kandidaat om hem te vervangen en creativiteit te brengen op de flanken in Florence. Zijn contract bij Heerenveen loopt nog een jaar door.

Larsson

Het afgelopen seizoen speelde Larsson 36 wedstrijden voor de Friezen. Hij scoorde negen keer en gaf dertien assists. De Zweed speelt sinds 2014 bij de club. Destijds stapte hij voor 1,5 miljoen euro over van IFK Göteborg. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het nationale elftal van Zweden. Zijn waarde wordt geschat op zeven miljoen euro.