Rafael van der Vaart per ambulance afgevoerd, Nederlander verlaat training met hoofdblessure
Rafael

Rafael van der Vaart is tijdens een training bij zijn Deense club FC Midtjylland afgevoerd met een ambulance. Dit meldt zijn club donderdag via de officiële kanalen. Een ongelukkige kopbal zou de oorzaak zijn: ''We nemen geen risico, daarom belden we aan ambulance voor Rafael om hem voor de zekerheid te laten controleren'', deelt zijn trainer Jess Thorup mee.

Van der Vaart is de tweede speler van Midtjylland die in korte tijd met hoofdletsel de training moet verlaten: een week geleden liep Simon Kroon een hersenschudding op. "Het was een ongelukkige situatie, de bal raakte zijn hoofd van een korte afstand", zegt Thorup. Daarna was Van der Vaart nauwelijks aanspreekbaar.

De 34-jarige Nederlandse middenvelder werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar volgens Thorup is er geen reden tot paniek: "In vergelijking met het incident met Simon Kroon is zijn conditie goed te noemen. Gelukkig hebben we zelden dergelijke hoofdblessures. Het is gewoon toeval dat het nu twee keer kort achter elkaar gebeurt. We gaan voorzichtig met hen om."

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie