Feyenoord op de transfermarkt: De laatste stand van zaken

Feyenoord gaat aankomend seizoen proberen de eerste titel sinds 1999 te prolongeren. Met welke selectie gaan de Rotterdammers het kunstje van afgelopen seizoen proberen te herhalen? De laatste stand van zaken op de transfermarkt. 

Weg: 
De volgende spelers vertrekken deze zomer uit Rotterdam:

  • Eljero Elia, Basaksehir (Turkije), 1,2 miljoen euro 
  • Steven Berghuis, Watford (Engeland), einde huuperiode
  • Dirk Kuyt, gestopt
  • Warner Hahn, sc Heerenveen (Nederland), transfersom niet bekend 

Dirk Kuyt neemt afscheid van Feyenoord met een titel: 

Nieuw: 
De volgende spelers komen deze zomer naar Rotterdam: 

  • Wessel Dammers, Cambuur Leeuwarden (Nederland), einde huurperiode
  • Calvin Verdonk, PEC Zwolle (Nederland), einde huurperiode
  • Jari Schuurman, Willem II (Nederland), einde huurperiode
  • Jean Paul Boëtius, FC Basel (Zwitserland), 1,5 miljoen euro 

Jean-Paul Boëtius keert terug naar Rotterdam: 

​Interesse in Feyenoord-spelers
Er zijn een aantal Feyenoorders die op de nominatie staan om te vertrekken uit Rotterdam. Rick Karsdorp zou Feyenoord voor een recordbedrag inruilen voor AS Roma. De Rotterdammers verlangen een kleine 20 miljoen voor de rechtsback uit de jeugdopleiding. Everton zou een (mega)bod willen uitbrengen op Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen. Naar verluid heeft de club van Ronald Koeman minimaal 20 miljoen over voor de topscorer van de Eredvisie.  

Wie zouden er naar Feyenoord kunnen komen?
Mocht Rick Karsdorp vertrekken dan hoopt Feyenoord Kevin Diks vast te leggen. De rechtsback van Fiorentina is de gedroomde vervanger van Karsdorp. Voor het middenveld is Feyenoord op zoek naar versterking. Sofyan Amrabat van FC Utrecht staat hoog op het verlanglijstje van technisch directeur Martin van Geel. Robin van Persie is één van de kandidaten om de aanval van Feyenoord te versterken. De spits speelt tegenwoordig bij Fenerbahce en zou wel oren hebben naar een terugkeer bij Feyenoord. Naast van Persie zou ook voormalig FC Twente-speler Ola John een optie zijn voor de kampioen van Nederland.