BREKEND: Bas Dost stopt per direct als international

Zeer opmerkelijk nieuws: Bas Dost stopt per direct als international van het Nederlands Elftal. De 28-jarige spits heeft bondscoach Ronald Koeman het nieuws persoonlijk gebracht en keert niet meer terug in het shirt van Oranje. 

De aanvaller van Sporting Portugal zegt dat hij 'doodongelukkig' terugkeerde van de laatste interlandperiode. "Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik’’, zegt Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad

Het besluit stond vast toen Dost in de interland tussen het Nederlands Elftal en Portugal werd gepasseerd. De voormalig speler van SC Heerenveen en Heracles Almelo heeft het gevoel dat hij nooit serieus is genomen als international. "Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg ‘tot hier en niet verder.’ Het werkt gewoon niet."

De teller van Dost blijft steken op één goal in 18 interlands. Hij debuteerde namens Oranje in een oefeninterland met Turkije (1-1) in maart 2015. 

Als je deze video van Dost op 5 april ziet, komt zijn beslissing om te stoppen opeens niet meer als zo'n grote verrassing. 

Het enige doelpunt van Dost in Oranje. 

Ronald Koeman had er ook nog wat over te zeggen

Lees ook:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie