trending
Barclays Premier League
-
?
-
?
Ronald Koeman hekelt VI-optreden Bas Nijhuis: "Ga in je mand en fluit je wedstrijden"

Ronald Koeman is helemaal niet blij met het verhaal dat Bas Nijhuis deed in Voetbal Inside. In het praatprogramma vertelde de scheidsrechter een 'grappig' verhaal over Koeman, maar die kan er niet om lachen. "Ik vind het heel erg slecht dat je dingen vertelt om de popiejopie uit te hangen. Nijhuis probeert gewoon zijn boek te verkopen."

Na de 2-5 nederlaag tegen Arsenal blikt de trainer van Everton terug, maar ook vooruit. Hij hoort nog geen negatieve reacties uit de groep, ondanks de lage klassering op de ranglijst. "Ik hoor eerder positieve berichten", aldus Koeman. Over de wedstrijd is hij duidelijk. "Arsenal was het betere team. Het stond 1-1 bij rust, toen hebben we iets veranderd. Nadat een aanval van ons een kans kon worden, valt in de tegenaanval de 1-2."

Vertrouwen
Na de tegenvallende resultaten is de druk op de schouders van Koeman groot. Vooral de laatste weken krijgt hij veel kritiek van buitenaf. Toch heeft hij nog vertrouwen in zijn team. "We hebben vijf van de negen duels gespeeld tegen de vijf hoogst geëindigde Premier League-clubs van vorig jaar. Dat vind ik redelijk meespelen in dit hele verhaal. Als je daar niet naar kijkt, alleen naar de uitslagen, dan zou het logisch zijn dat ze over andere dingen gaan nadenken."

Popiejopie
Voor het VI-optreden van Nijhuis, die het duel tussen Everton en Olympique Lyon floot in de Europa League, heeft Koeman geen goed woord over. "Dat je zelf dingen vertelt op televisie om de popiejopie uit te hangen. Over dingen die helemaal niet gezegd zijn, dat vind ik het ergste. Dat past niet bij zijn rol als scheidsrechter. Dan zou ik zeggen: Ga in je mand en fluit je wedstrijden. En doe voor de rest niets. Maar hij moet een boek verkopen met een vrolijk gezicht op televisie. Ik vind het heel laag. Als scheids zou je toch iets anders moeten doen."

De desbetreffende uitspraken van scheidsrechter Nijhuis:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie