Chelsea-trainer Antonio Conte onzeker over toekomst: ''Ik verlang naar Italië''

Chelsea-trainer Antonio Conte onzeker over toekomst: ''Ik verlang naar Italië''

Antonio Conte is gelukkig bij Chelsea. De Italiaanse oefenmeester, die vorig seizoen met The Blues landskampioen werd, heeft alleen wel aangegeven dat hij niet zo heel lang meer bij de club wil blijven. Hij verlangt namelijk naar een terugkeer naar zijn thuisland: Italië. 

In gesprek met Radio Anch'io Sport vertelt hij over zijn toekomst als trainer. "Ik verlang naar Italië, zonder enige twijfel. Ik denk er niet aan om voor langere tijd in het buitenland te werken. Het is goed om fantastische ervaringen mee te maken, maar ik ben van plan om op een dag terug te keren naar Italië. China? Absoluut niet. Bundesliga? Het is altijd moeilijk de toekomst te voorspellen. Laten we zeggen dat een coach een tijdelijke baan heeft."

Project

"Het hangt natuurlijk ook af van de resultaten, maar er is een verlangen van mijn kant om mijn best te doen, om één project af te sluiten en vervolgens weer het juiste project aan te gaan," aldus Conte. "Maar ik mis Italië, dat is een feit. Toch helpt deze ervaring bij Chelsea me veel. Ik wil in de toekomst ook technisch directeur worden,'' besluit de Italiaan. Afgelopen zomer werd Conte gelinkt aan een overstap naar de Internazionale, wat een terugkeer naar zijn thuisland had betekend. 

Mocht Conte bij Chelsea vertrekken, dan zullen ze hem in Londen zeker missen