Onderzoek naar Feyenoord-gen: "Ze zeggen dat het in je bloed zit, in je dna"

Waar komt toch de clubliefde voor Feyenoord vandaan? Veel supporters kunnen dat niet precies uitleggen. Daarom starten Opel en Feyenoord een DNA-onderzoek om uit te zoeken of het Feyenoord-gen écht bestaat.

De Rotterdamse club is de eerste ter wereld die gaat testen of Feyenoord echt in het bloed zit van de fans. "Feyenoord heeft drie miljoen supporters in Nederland. Vaak kunnen supporters niet uitleggen waar hun clubliefde vandaan komt. Ze zeggen dan 'het zit in je bloed, in je dna'", zo vertelt een woordvoerder tegenover De Telegraaf.

Selectief onderzoek
Maar liefst 168 supporters kunnen meedoen aan het onderzoek. Ze hoeven dat alleen wat wangslijm af te staan. "Uiteraard gaan de organisatoren zeer nauwkeurig om met de bescherming van persoonsgegevens. Bovendien wordt er zeer selectief onderzoek gedaan. Er wordt bijvoorbeeld geen onderzoek gedaan naar erfelijkheidsfactoren of medische kenmerken van dna-materiaal dat wordt afgestaan. Bovendien zullen de onderzoeksdata geanonimiseerd worden verwerkt." De organisatoren denken dat in medio april de onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt.