Peter Bosz openhartig over Nouri: ''Je hebt jongens die gemaakt beleefd zijn, bij hem was het oprecht''
Peter

Peter Bosz vertrok afgelopen zomer van Ajax naar Borussia Dortmund. Een paar weken na het vertrek vond het drama rondom Abdelhak Nouri plaats en de oefenmeester had het een lange tijd erg moeilijk daarmee, zo vertelt Bosz aan Helden Magazine. Bosz had een goede band met het talent, die door de trainer geroemd wordt vanwege zijn unieke karakter.

''Als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt''
"Vreselijk als ik eraan denk wat er met Appie is gebeurd… Pfoe.... Ja, dit..... Dit kun je bijna niet beschrijven", begint Bosz, die daarne eerlijk zijn mening geeft als hem wordt gevraagd of Nouri de top had kunnen halen. "Appie was een heel goede voetballer. En hij was zo’n geweldige jongen in de groep, zo’n fijn mens. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt, omdat hij ook een heleboel dingen níet had die in het topvoetbal belangrijk zijn."

''Als een tegenstander heel compact stond, kon hij in zijn eentje iets doen''
Bosz stelt dat Nouri bijzondere kwaliteiten had die heel weinig voetballers hebben, zoals het korte wegdraaien bij zijn tegenstander: "Maar, en dat klinkt zo clichématig, Appie liet soms ook zijn man lopen." Nouri moest volgens Bosz nog aan een heleboel dingen werken, maar geeft ook aan dat de jongeling in zijn eentje een wedstrijd kon openbreken. "Als een tegenstander heel compact stond, kon hij in zijn eentje iets doen."

''Je hebt weleens jongens die gemaakt beleegd zijn, bij hem is het oprecht''
Bosz had moeite om Nouri niet op te nemen in de selectie voor de Europa League-finale tegen Manchester United, maar vindt het belangrijk om te onderstrepen dat hij 'een bijzonder mens was': "Heel erg beleefd. Je hebt weleens jongens die gemaakt beleefd zijn. Die zeggen 'Ja meneer' en trekken daarna gekke bekken. Bij hem was het oprecht."

Lees ook:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie