Transferupdate Ajax: 'Veltman volgt De Boer naar Crystal Palace, Westermann naar Austria Wien'

De geruchtenstroom rondom de spelers van Ajax is in volle gang. Welke spelers vertrekken uit de hoofdstad en wie krijgt Marcel Keizer bij zijn selectie? 

Frank de Boer vertrekt naar Crystal Palace én wil Joël Veltman meenemen

Frank de Boer is maandag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Premier League-club Crystal Palace. De voormalig trainer van Ajax, de club waarmee hij vier kampioenschappen binnen haalde, heeft naar eigen zeggen een erg goed gevoel bij de Engelsen. Hij ziet veel potentie in het team én hij gaat zich tijdens de transferperiode uitdrukkelijk roeren op de markt. Volgens De Boer heeft de club namelijk veel geld te besteden. 

Joël Veltman lijkt het eerste doelwit van De Boer te worden. De twee kennen elkaar uit hun tijd bij Ajax, waar Veltman jarenlang basiskracht is geweest onder de oefenmeester. De Boer krijgt naar alle waarschijnlijkheid wel concurrentie van Tottenham Hotspur, dat naar het schijnt ook geïnteresseerd is in de rechtsback van Ajax.

Heiko Westermann in uitdrukkelijke belangstelling Austria Wien

De toekomst van Ajax-verdediger en voormalig Duits-international Heiko Westermann ligt volgens Voetbal International in Oostenrijk. De 33-jarige verdediger kan namelijk rekenen op interesse van Austria Wien. Westermann kwam in totaal op acht optredens bij Ajax en er is weinig perspectief op meer speeltijd. Austria Wien zou de verdediger uit zijn lijden willen verlossen, maar dan moeten de Oosternrijkers wel een kleine vergoeding betalen. Westermann ligt namelijk vast tot de zomer van 2018.

De Duitser had het in Nederland niet altijd even makkelijk. Op tv én op het veld had hij het af en toe zwaar te verduren.

Heb jij het nieuws van de afgelopen dagen rondom Ajax gemist? Check het hier!