'Tottenham komt in zoektocht voor verdedigende versterking uit bij Veltman'

'Tottenham komt in zoektocht voor verdedigende versterking uit bij Veltman'

Ajax-verdediger Joël Veltman zou deze zomer een overstap naar de Premier League kunnen maken. Tottenham Hotspur wil haar verdediging graag versterken met de Ajacied.

Het Engelse Evening Standard meldt dat Veltman in de afgelopen twaalf maanden al in de belangstelling stond van Tottenham. De 25-jarige verdediger is een aantrekkelijke optie voor de Londenaren omdat hij op verschillende posities uit de voeten kan. Zijn contract loopt volgend seizoen af en hij zou zo'n negen miljoen euro moeten kosten. 

Samenwerking

De laatste jaren hebben meerdere oud-Ajacieden zich bewezen bij Tottenham. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld vormen het vaste centrale duo, terwijl Christian Eriksen voor de creativiteit zorgt op het middenveld. Vanwege deze successen wil de club Veltman er graag bij hebben.

Ajax

Veltman is de laatste jaren een belangrijke kracht in het team van Ajax. De verdediger kwam afgelopen seizoen tot 44 wedstrijden voor de Amsterdammers en bereikte met de club de Europa League-finale. De international heeft 166 wedstrijden gespeeld voor Ajax. Hij won twee keer de landstitel en één keer de Johan Cruijff Schaal in dienst van de club.