DIRK KUYT STOPT ALS PROFVOETBALLER

Dirk Kuyt zet een punt achter zijn glansrijke voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder van landskampioen Feyenoord maakte dit woensdag persoonlijk bekend aan de directie en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, dat hij de komende dagen nog mee traint met de selectie en daarna stopt met voetballen.

Keuze op gevoel

"Ik heb gedurende mijn hele carrière mijn beslissingen op gevoel gemaakt en dus ook deze,"  zegt Kuyt. "Voor mij voelt dit als het juiste moment om te stoppen. Na mijn terugkeer naar Feyenoord heb ik hier twee fantastische jaren gehad, met de landstitel van dit seizoen als absoluut hoogtepunt. Ik kwam terug om prijzen te winnen en kampioen te worden met Feyenoord. Al mijn dromen zijn verwezenlijkt."

Kuyt blijft wel bij Feyenoord

Kuyt blijft wel in een andere rol verbonden aan Feyenoord. "Ik wilde zelf graag betrokken blijven bij Feyenoord, want dit is een fantastische club, zo is ook de afgelopen dagen weer gebleken. Dat de club mij ook wil behouden, is een prachtige blijk van waardering. Ik kijk er naar uit om te leren van Martin van Geel en me te gaan voorbereiden op een positie in het technisch management van Feyenoord. Het volgen van trainers- en managementcursussen zal daar ook onderdeel van zijn. Maar eerst ga ik nog nagenieten van het kampioenschap, zoals ik de hele week al aan het doen ben, en de komende dagen mijn allerlaatste trainingen als voetballer afwerken."

Dirk Kuyt, voor altijd in het hart van het legioen. Komen wij uit...

Dit was zijn laatste goal als profvoetballer, de 3-0 tegen Heracles

De 1-0 tegen Heracles was zijn 100e in de eredivisie  als voetballer van Feyenoord

Het Dirk Kuyt lied van Voetbalflitsen