Blom vertelt over angstig avontuur als videoscheids: "Scheldwoorden en gebonk werden alsmaar heftiger"

Kevin Blom beleefde op 14 december benauwde momenten tijdens een experiment als videoscheidsrechter. Tegenover Metro doet de arbiter nu zijn verhaal.

Blom zat als videoscheidsrechter in een busje naast het stadion bij de bekerwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. Hij besloot op basis van videobeelden mee te gaan met de beslissing van Björn Kuipers om vlak voor tijd een penalty toe te kennen aan FC Utrecht, waaruit de beslissende 1-2 werd gemaakt.

Boze supporters kwamen verhaal halen. Blom vertelt: "Op een gegeven moment ging de deur open, omdat iemand iets kwam vragen. Ik hoorde wat mensen schreeuwen en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. Maar het werd steeds heftiger, dus zei ik dat de deur dicht moest. Er stond maar één steward voor de deur, terwijl er op de bus werd geslagen en we op een gegeven moment zelfs heen en weer werden geschud. De scheldwoorden werden alsmaar heftiger, net als het gebonk op de bus. Rond de bus werd het drukker en drukker, het was echt beangstigend.”

Die scheldwoorden waren inderdaad heftig, zoals de beelden van destijds wel laten zien. Blom kreeg onder meer de termen 'h**renjong' en 'klootzak' naar zijn hoofd geslingerd.  

Zoals op de beelden te zien is, voerde de Mobiele Eenheid Blom en zijn team uiteindelijk af. "Toen we in dat ME-busje over het terrein reden, zag ik Björn (red: Kuipers) en zijn team rustig het stadion uit lopen. Er was voor hem niets aan de hand, haha. Achteraf hebben we daar nog heel hard om gelachen", aldus Blom.

De arbiter is er voorstander van om de videoscheidsrechter voortaan vanuit een studio in Hilversum te laten werken. 

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie