Blom vertelt over angstig avontuur als videoscheids: "Scheldwoorden en gebonk werden alsmaar heftiger"
Blom

Kevin Blom beleefde op 14 december benauwde momenten tijdens een experiment als videoscheidsrechter. Tegenover Metro doet de arbiter nu zijn verhaal.

Blom zat als videoscheidsrechter in een busje naast het stadion bij de bekerwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. Hij besloot op basis van videobeelden mee te gaan met de beslissing van Björn Kuipers om vlak voor tijd een penalty toe te kennen aan FC Utrecht, waaruit de beslissende 1-2 werd gemaakt.

Boze supporters kwamen verhaal halen. Blom vertelt: "Op een gegeven moment ging de deur open, omdat iemand iets kwam vragen. Ik hoorde wat mensen schreeuwen en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. Maar het werd steeds heftiger, dus zei ik dat de deur dicht moest. Er stond maar één steward voor de deur, terwijl er op de bus werd geslagen en we op een gegeven moment zelfs heen en weer werden geschud. De scheldwoorden werden alsmaar heftiger, net als het gebonk op de bus. Rond de bus werd het drukker en drukker, het was echt beangstigend.”

Die scheldwoorden waren inderdaad heftig, zoals de beelden van destijds wel laten zien. Blom kreeg onder meer de termen 'h**renjong' en 'klootzak' naar zijn hoofd geslingerd.  

Zoals op de beelden te zien is, voerde de Mobiele Eenheid Blom en zijn team uiteindelijk af. "Toen we in dat ME-busje over het terrein reden, zag ik Björn (red: Kuipers) en zijn team rustig het stadion uit lopen. Er was voor hem niets aan de hand, haha. Achteraf hebben we daar nog heel hard om gelachen", aldus Blom.

De arbiter is er voorstander van om de videoscheidsrechter voortaan vanuit een studio in Hilversum te laten werken. 

Creëer thuis je eigen bar en nodig je vrienden

uit voor een heerlijk voetbalavondje!

Wat is er nu lekkerder dan thuis op de bank, samen met je vrienden en een biertje, een heerlijk voetbalavondje beleven? Zeker zo rond de feestdagen. Buiten is het koud en naar de kroeg fietsen vind je daarom niet het beste idee. Er is alleen één ding: hoe zorg je nou dat je thuis óók kunt genieten van een heerlijk tapbiertje tijdens die belangrijke pot van je favoriete club? Nou, Heineken heeft de perfecte oplossing; THE SUB is namelijk dé biertap voor thuis.

Heineken’s THE SUB voorziet jou en je vrienden thuis van heerlijk vers bier, dat perfect wordt gekoeld tot 2 graden Celsius. En als je maten een week of twee weken later weer voor de deur staan voor zo’n mooie voetbalavond in een echte ‘man cave’, dan is het bier uit THE SUB nog net zo lekker. Als er nog wat over was tenminste… Het blijft gegarandeerd 15 dagen vers. Jij bent de barman en ervaart de perfecte tapbeleving.

Maak je ‘man cave’ compleet

Het lekkerste bier gewoon bij jou thuis. Vers van de tap. Geen plastic bekers van bij het voetballen. Bij een mooi biertje hoort gewoon een mooi en goed glas, bijvoorbeeld de geweldige UEFA Champions League-versie. Hoe toepasselijk kan het zijn. En natuurlijk kun je je eigen bar helemaal compleet maken met allerlei mooie accessoires, zoals een absorberende barmat, viltjes, een dienblad en een bierafschuimer. Wil je helemaal de show stelen, kijk dan eens naar het met LED verlichte Heineken-logo. Heb jij thuis een prachtige bar met alles erop en eraan, dan heb je pas een echte man cave. Je vrienden zullen het fantastisch vinden.

Is het voetbal afgelopen, dan kun je tijdens het napraten gewoon nog lekker een kaartje leggen. En als je geen zin meer hebt om op te staan, dan zet je toch wat biertjes in een ijskoude bucket naast je neer? Jij en je vrienden hebben straks meer dan genoeg redenen om de wedstrijd van jullie favoriete club gewoon lekker thuis te kijken.

Ben jij helemaal verkocht en zie je jezelf en je maten al genieten van THE SUB? Kijk dan snel op de site. Hier vind je alle informatie over de perfecte thuistap, ook over het bestellen en alle accessoires. Geweldig (kerst)cadeau natuurlijk ook. Om aan iemand te geven, of om zelf te krijgen. Proost!

Let op. Je kan korting krijgen als je de actiecode gebruikt! 

  • SUB: EXTRA30EUR (deze code geeft € 30 euro korting op zowel losse Sub’s als bundel met daarin een Sub);  
  • Merch: MM30 (30% korting op alles, behalve huidige bundelaanbiedingen)

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie