Schokkend: Hooligans vallen eigen spelers aan in Italië

Een bijzonder en vooral schokkend nieuwtje uit Italië: twee spelers van Serie B-hekkensluiter Ascoli zijn zaterdagavond aangevallen door twaalf hooligans van hun eigen club. Dat melden meerdere Italiaanse media waaronder La Repubblica.

Het zou gaan om de 21-jarige middenvelder Samuele Parlati en reservedoelman Vincenzo Venditti (20), die zaterdagavond laat terugkeerden van het met 1-0 verloren duel met Venezia. De beide voetballers werden opgewacht door twaalf hooligans, bedekt met sjaals van hun eigen club. De middenvelder werd in zijn gezicht geslagen, waarna er een gevecht uitbrak. De doelman probeerde er tussen te komen en werd toen zelf ook meerdere keren geraakt.

Teleurgesteld
Ascoli-voorzitter Francesco Bellini spreekt schande van het gedrag van de hooligans. "Dit heeft werkelijk waar niets met sport te maken. Ik ben bijzonder teleurgesteld over dit incident." Bellini probeert de twee jonge slachtoffers zo veel mogelijk te ondersteunen. "Wij zullen altijd achter onze spelers blijven staan. We geloven in ze en zullen ze altijd beschermen."

Beelden van de nederlaag van Ascoli tegen Venezia:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie