Horrorscenario dreigt voor Dortmund: 0-2 achterstand in kampioensduel, Bayern virtueel aan kop

Gaat het dan toch nog mis voor Borussia Dortmund? Bij een overwinning op FSV Mainz 05 verzekeren Die Schwarzgelben zich van de landstitel, maar daar ziet het er nu totaal niet naar uit. Dortmund kijkt halverwege de kampioenswedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan.

Met een kwartier op de klok zorgde Andreas Hanche-Olsen namens Mainz voor de openingstreffer in het Signal Iduna Park. Dortmund kreeg na negentien minuten dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar spits Sébastien Haller miste een strafschop. Een paar minuten later verdubbelde Karim Onisiwo de voorsprong voor Mainz.

Bayern, dat in actie komt tegen 1. FC Köln, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een wonderschone goal van Kingsley Coman. Daardoor gaat Der Rekordmeister virtueel aan de leiding in de Bundesliga. Bekijk hieronder alle sleutelmomenten van beide duels.

0-1 FSV Mainz 05