'Ajax werkt aan ruildeal met FC Barcelona om Mazraoui en Dest'

Keert er binnenkort nog een speler terug naar Ajax? Naast de aanstaande terugkeer van Brian Brobbey zouden de Amsterdammers ook denken aan Sergiño Dest. De rechtsachter vertrok in de zomer van 2020 voor zo'n twintig miljoen naar FC Barcelona, maar lijkt daar zijn toekomst niet zeker. Nu Barça interesse heeft getoond in Noussair Mazraoui, zouden de twee clubs denken aan een ruildeal.

dest mazraoui

Dat weet het Spaanse medium AS te melden. Met een aflopend contract is Mazraoui deze winter vrij om te spreken met andere clubs. De rechtsachter zou zelfs al in gesprek zijn met FC Barcelona. Waar Dest niet in de plannen voorkomt van Xavi, mag de Amerikaan vertrekken. Bij Barça zouden ze aandringen op een ruildeal met Ajax om Mazraoui.

De ruildeal zal dan tijdens de winterse transferperiode plaatsvinden. Mazraoui vertrekt dan naar Barcelona, waar Ajax nog wat extra geld moet neerleggen om Dest terug te halen naar Amsterdam. De goede contacten tussen Jordi Cruijff, technisch adviseur bij Barcelona, en Marc Overmars zouden volgens AS helpen om de ruildeal op korte termijn te laten voltooien.