Eriksen getipt aan Feyenoord: 'Hebben een creatievere middenvelder nodig'

Harry van der Laan denkt dat Feyenoord eens een belletje moet plegen naar het management van Christan Eriksen. De Deen is na zijn vertrek bij Inter transfervrij en op zoek naar een club. Van der Laan is van mening dat Feyenoord een creatievere middenvelder nodig heeft, waar Eriksen die plek goed kan invoeren.

eriksen feyenoord

Dat zegt de oud-speler van Feyenoord bij RTV Rijnmond. Feyenoord is op zoek naar een nieuwe middenvelder en werd in de strijd om Joey Veerman al afgetroeft door PSV. De Rotterdammers zouden nu de pijlen hebben gericht op Riechedly Bazoer. "Ik denk dat Feyenoord een creatievere middenvelder nodig heeft. Rondom Bazoer is er altijd veel gedoe. Dan zou ik eerder aan een Eriksen denken. Je kan hem, denk ik, voor anderhalf jaar vastleggen. Clubs staan door omstandigheden niet in de rij voor hem."

Eriksen gaf eerder aan graag terug te willen keren in het voetbal en droomt van deelname aan het WK 2022 in Qatar. "Hij wil volgens mij weer heel graag aan de bak, dat heeft hij in de media laten weten de afgelopen week. Eriksen is weer fit verklaard." Dat de Deen een verleden heeft bij Ajax, maakt volgens Van der Laan niks uit. "Wat maakt dat nou uit? Het is een uitstekende voetballer."

Eriksen bij Feyenoord

Als jongeling was Eriksen al eens op bezoek in De Kuip, maar tot een transfer kwam het nooit. "Christian vond AZ wat te klein, maar Feyenoord maakte indruk. In Middelfart ligt nog een aandenken aan het bezoek aan Rotterdam: een Feyenoord-shirt met de naam 'Eriksen' achterop en het nummer 10."