Mossou uit onvrede over Ajax-houding in casus van Promes: "Een moreel kompas is er niet..."

Maandagochtend werd bekend dat de rechtbank van Amsterdam voormalig Ajax-speler Quincy Promes een celstraf heeft opgelegd van 1,5 jaar. De aanvaller van Spartak Moskou heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan zware mishandeling ten opzichte van zijn neef.

Dit alles gebeurde in de zomer van 2020. Na een lang proces is Promes nu eindelijk bestraft en Sjoerd Mossou kraakt de houding van zijn voormalige werkgever uit Nederland. Ajax heeft zelf nooit gereageerd op alle beschuldigen, maar toenmalig trainer Erik ten Hag deed dat wel en beschermde de voetballer publiekelijk. "Daar gaat het al mis, dat is een cruciale fout. Je moet dit nooit aan een trainer overlaten, maar de directie moet dat beslissen", begint hij aan zijn relaas.

Het ging nog verder, want Frank de Boer besloot destijds als bondscoach om Promes 'gewoon' op te roepen voor een aantal kwalificatiewedstrijden van Oranje. "De Boer dacht dat het wel makkelijk was om een multifunctionele speler mee te nemen, dat is natuurlijk onbegrijpelijk. Een moreel kompas is er dus niet..", besluit Mossou.

Mossou uit onvrede over Ajax-houding

Ook interessant