'Borussia Dortmund legt openingsbod van tientallen miljoenen neer bij Ajax'

In navolging van de meding van een persoonlijk akkoord tussen Edson Álvarez en Borussia Dortmund hebben de Duitsers inmiddels ook een bod gedaan, zo meldt BILD. Het zou gaan om een bod van ruim dertig miljoen euro en dat is minder dan de bedragen die eerder werden genoemd.

De verdedigende middenvelder leek eerder nog zo'n 35 miljoen euro te moeten kosten en bij dat bedrag waren eventuele bonussen niet meegerekend. Door het vertrek van Jude Bellingham, die voor minimaal 103 miljoen euro de overstap maakte naar Real Madrid, beschikken de Duitsers over een stevige zak met geld. Nadat maandag een akkoord tussen Álvarez en Borussia Dortmund wereldkundig werd gemaakt, lijkt een overstap een kwestie van tijd.

De Mexicaan speelde in het afgelopen seizoen 44(!) duels in het Ajax-tenue. Daarmee lijkt er een einde te komen aan het tijdperk in Amsterdam. Álvarez maakte in 2019 de overstap naar de Eredivisie en speelde sindsdien 147 duels in dienst van de Amsterdammers en sluit met drie prijzen de deur.

Ook interessant